Nyt tehtiin historiaa! Suomalaiskappale USA:n albumilistan ykkösenä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Staran juuri saamien tietojen mukaan suomalaiskappale on tehnyt musiikkihistoriaa nousemalla Yhdysvaltojen virallisen Billboard-albumilistan ykköseksi. Kyseessä on suomalaisen Teemu Brunilan ja brittitähti JP Cooperin säveltämä ja sanoittama, Teemu Brunilan tuottama ja Arttu Peljon miksaama Birthday-kappale.

Suomalaiskappale löytyy Fifty Shades Darker -soundtrackiltä, joka nousee tällä viikolla historiallisesti suoraan Yhdysvaltojen virallisen albumilistan ykköseksi. Saimme tiedon suomalaisesta menestyksestä ennakkoon, sillä uusi virallinen albumilista julkaistaan vasta ylihuomenna keskiviikkona.

Kappaleen miksannut Arttu Peljo vahvisti Yhdysvalloista kantautuneen ilouutisen hetki sitten Staralle.

Toimituksen tiedossa ei ole, että yksikään suomalaiskappale olisi ollut koskaan aiemmin Yhdysvaltojen albumilistan ykkösenä olleella levyllä. Mainittakoon, että Teemu Brunila oli jo vuonna 2012 mukana säveltäjänä Trey Songzin listaykköseksi nousseella Chapter V -albumilla. Tällä kertaa suomalaispanos on kuitenkin merkittävästi suurempi kuin viisi vuotta sitten.

Fifty Shades Darker -soundtrackiltä löytyy suomalaiskappaleen lisäksi kappaleita muun muassa Taylor Swiftiltä ja Zayn Malikilta, Tove Lolta, John Legendiltä, Nick Jonasilta ja Nicki Minaj’lta sekä Danny Elfmanilta ja The Avenerilta.