Miehetkö iskevät naisia? Naiset aloittavat pelin lähes joka kerta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni tilanne voi miehen ja naisen tutustuessa näyttää siltä, että mies yrittää iskeä naista. Nyt on kuitenkin saatu selville, että suurimmassa osassa tapauksista naiset ovat tehneet ensimmäisen peliliikkeen aiemmin muuttamalla kehonkieltään ja katsettaan.

Tutkija Helen Fisher on Daily Mail -lehden mukaan saanut selville, että suurin osa iskuyrityksistä ei tapahdukaan niin, että mies lähestyy naista ja tekee ensimmäisen liikkeen. Totuus on noin 70 prosentissa tapauksista se, että nainen on hyvin tietoinen siitä mitä tapahtuu ja miten hän on houkutellut pienillä eleillä miehen luokseen.

Naiset aloittavat noin kahdessa tapauksessa kolmesta hienovaraisen silmäpelin huomatessaan miehen, joka kiinnostaa heitä. Naiset saattavat koskettaa heitä ohimennen hienovaraisesti, antaa heidän suuntaansa merkittäviä katseita ja muuttaa kehonkieltään ja eleitään viettelevämmiksi.

Kun miehet lopulta lähestyvät naista, tilanne siirtyy heidän hallintaansa. Naiset haluavat, että miehet näyttävät jollakin konkreettisella tavalla, että heitä kiinnostaa. Tämä asia voi olla Fisherin mukaan koskettaminen, halaaminen, suuteleminen tai jollakin muulla selkeällä tavalla kiinnostuksen osoittaminen.