Juustosta näppärä salaattikulho – tässä helppoa yllätys vieraille!

Koti & Asuminen Ruoka · Terhi Piiroinen

Parmesaanijuusto, eli parmigisno-reggiano, on kova ja voimakasmakuinen, pitkään kypsytetty italialainen juusto. Parmesaania käytetään paljon etenkin pastaruoissa, mutta se toimii erinomaisesti myös salaatin kanssa nautittuna. Nyt parmesaanista voi valmistaa herkulliset annoskulhot.

PureWow-sivusto esittelee helpon, mutta näyttävän niksin, kuinka juhla-aterialle saa näyttävyyttä parmesaanijuuston avulla. Juustoraasteesta voi nimittäin valmistaa pieniä salaattikulhoja, jotka sopivat myös syötäviksi. Lämmitä uuni 175-asteeseen. Raasta juusto leivinpaperille pieneksi levyksi.

Paista juustoraastetta noin 10 minuuttia uunissa, kunnes sen pinta kuplii. Aseta sulanut juustolevy sen jälkeen kulhon päälle leivinpaperin avulla. Anna jäähtyä ja tarjoile. Parmesaanijuustoa suojaa EU:n alkuperäisnimisuoja, jonka vuoksi aitoa versiota saa valmistaa ainoastaan Parman, Reggio Emilian, Modenan, Bolognan ja Mantovan maakunnissa.