Vaikeavammainen tyttö pahoinpiteli itseään tauotta – sitten hänelle annettiin kannabista

Ohhoh! Terveys · Jocka Träskbäck

Kerroimme eilen kuinka Yhdysvaltojen osavaltioiden lisäksi yhä useampi maa on laillistamassa kannabiksen käytön joko lääketieteelliseen käyttöön tai sekä siihen että viihdekäyttöön. Kannabiksen hyödyt monien sairauksien hoitamisessa ovat kiistattomat, ja nyt lista on kasvanut eräällä koskettavalla tapauksella.

Mark Zartler on julkaissut verkossa videoita keskosena syntyneestä ja vaikeavammaisesta Zara-siskostaan joka kärsii aivovammasta, CP-vammasta että autismista. Niistä johtuen tytöllä on poikkeuksellinen tapa pahoinpidellä itseään tauottomasti niin autossa kuin kotonaan. Hän esimerkiksi lyö itseään nyrkillä kasvoihin jatkuvasti ja iskee ruumiinosiaan eri kohteisiin niin ikään tauotta.

Perhe päätti lopulta kokeilla miten keinotekoisten lääkkeiden sijaan luonnonmukainen kannabis auttaisi tytön äärimmäisen vaikeaan ongelmaan. Mykistävän upeat tulokset näkyvät nyt videolta. Veljen mukaan kannabishöyryjen hengittämisen myötä pahoinpitelyt loppuivat ja sisko kykeni keinumaan nojatuolissa rauhassa. Tytön äidin mukaan kyseessä oli suoranainen ihme.

– Kannabis toimi heti ensimmäisestä hoitokerrasta lähtien ja on toiminut sen jälkeen joka kerta. Se saa kohtaukset loppumaan ja palauttaa hänet luoksemme. Nyt olemme saaneet kokea Zaran toisen puolen, joka on enkelimäinen ja rakastava. Hän saa edelleen myös lääkkeitä, koska nekin auttavat jonkin verran, mutta kannabiksen vaikutukseen ne eivät kykene, Mark Zartler kertoi.