Matkailulehti ylistää Helsinkiä: ”Tämä pitää nähdä vuonna 2017!”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

100-vuotias Suomi on saanut viime kuukausina poikkeuksellisen paljon huomiota kansainvälisissä matkailulehdissä. Tuskin koskaan matkailualalla Suomea on ylistetty niin paljon kuin nyt. Tuoreimmassa artikkelissa Travel+Leisure -lehti on listannut paikat, jotka matkailijan täytyy nähdä vuonna 2017.

Löyly

Listalla on Brasilian Angra dos Reisin, Selbian Belgradin, Havaijin Honolulun, Etelä-Afrikan Kapkaupungin sekä Bermudan ja Cambodzan lisäksi myös Suomen Helsinki. Toimittaja Gisela Williams perustelee lehden valintaa paitsi satavuotissynttäreillä myös monista muista syistä.

– Suomen lahja itselleen on Helsingin uusi keskuskirjasto, jonka on suunnitellut ALA Arkkitehdit, Gisela Williams kirjoittaa vasta vuoden 2018 lopussa valmistuvasta Oodi-kirjastosta.

– Saunakulttuuri on merkittävä osa jokapäiväistä elämää kaupungissa. Uusin ja suurin sauna on Löyly, joka on Avanto-arkkitehtien suunnittelema geometrinen kokonaisuus. Huone kannattaa varata hotelli Lilla Robertsista ainakin siihen saakka, kunnes sisarhotelli St. George aukeaa, Williams jatkaa.