Upea näky! Luonnonpuiston vesiputous hohtaa kuin olisi tulessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Yosemiten luonnonpuistossa liikkuneet ovat saattaneet törmätä yllättävään näkyyn. El Capitan -kivimuodostelman itäpuolella virtaava Horsetail Fall -vesiputous näyttää välillä hehkuvan kuin se olisi tulessa.

Kyseessä ei kuitenkaan ole laavavirta, vaan normaali vesiputous. Kun sääolosuhteet ovat oikeanlaiset, saattaa putous muuttua auringonlaskun toimesta kirkkaan oranssin väriseksi. Ilmiötä kutsutaan nimellä firefall, eli tuliputous.

Horsetail Fall virtaa ainoastaan talvisin ja alkukeväästä. Tuliputousta päästään ihastelemaan vielä harvemmin, muutamina viikkoina helmikuussa. Näky on kuitenkin onneksi ikuistettu lukuisiksi upeiksi Instagram-kuviksi.

 

Firefall 2017- it's that time of year again for the famous #firefall #yosemitenps. This trip almost didn't happen due to the crazy road conditions at Yosemite. There has been so much water that a lot of the roads were closed due to mudslides. Somehow we made it here at the very last minute. I still think the mist I saw last year was better but it wasn't bad this time either. Please scroll down on my feed to see previous years firefall if you like. Had an awesome time with some fun and talented photographers @naminou @jc.liang @sinanuong. Was suppose to meet up with a couple more but got lost in the rush. For those that plan on going to see this, be careful since there has been so much water that some of the roads are falling apart. Had an awesome weekend!!! – A special thank you to my wife for letting me go on these crazy fun trips before I get too old to travel. – – #usaprimeshot #bpmag #pixworld_ #igworldglobal #artsyheaven #heatercentral #ig_color #worldcaptures #ouramazingearth #earthofficial #beautifuldestinations #special_shots #Earthpix #wildernessculture #travelstoke #foxnews #abc7now #ktvu #gottolove_this #yesabc #lppostcards #yosemitenation #globeshotz #Nationalparkgeek @nationalparkgeek #worldprime #yescnn @awesome.earth.pix #awesomeearthpix #yesweather

A post shared by Ray (@rayophotography13) on