Netflix osti Robert De Niron uuden elokuvan oikeudet

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ohjaaja Martin Scorsese työstää parhaillaan The Irishman -gangsterielokuvaa, jonka päärooleissa nähdään Robert De Niro. Elokuva tulee saapumaan meillä todennäköisesti elokuvateatterilevityksen sijaan katsottavaksi suosittuun suoratoistopalveluun.

Netflix on ostanut The Irishman -elokuvan maailmanlaajuiset oikeudet. Indiewire-sivuston mukaan toistaiseksi ei ole paljastettu, kuinka kalliiksi sopimus on tullut suoratoistopalvelulle. Elokuva tulee todennäköisesti saamaan Yhdysvalloissa lyhyen elokuvateatterilevityksen ennen Netflixiin päätymistä.

The Irishman -elokuvan levittäjinä olivat alunperin määrä toimia Paramount ja STX Entertainment -yhtiöt. Scorsesen viimeisin elokuva, taannoin Suomen ensi-iltansa saanut Silence ei kuitenkaan ollut odotetunlainen menestys lippuluukulla. Tämän uskotaan vaikuttaneen levittäjän vaihtumiseen.

Mafiaveljet, Taksikuski ja The Wolf of Wall Street -elokuvistaan tunnettu Scorsese on suunnitellut tositapahtumiin perustuvaa The Irishmania jo vuodesta 2008 saakka. Elokuvan kuvaukset on tarkoitus aloittaa myöhemmin tänä vuonna.