Mahdoton tapahtui! Amazonin pilvipalvelu kaatui – tuhannet verkkosivut poissa pelistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Staran verkkosivuilla on parhaillaan teknisiä ongelmia, koska Amazonin AWS S3 -pilvipalvelu on kaatunut. Tämä on tilanne, jota ei pitänyt voida tapahtua, mutta joka on nyt totta. Historiallinen kaatuminen on kaatanut mukanaan tuhansia verkkosivuja ympäri maailmaa. Ongelmissa on runsaasti myös suomalaisia verkkosivuja.

Amazonin pilvipalvelun katkos aiheuttaa parhaillaan ongelmia Staran lisäksi muun muassa Yleisradion verkkosivuilla. Monissa tapauksissa esimerkiksi kuvat eivät lataudu normaalisti, mutta pahimmissa tapauksissa koko verkkosivusto jää latautumatta. Tarkkaa määrää katkoksen takia poissa pelistä maailmanlaajuisesti olevista verkkosivustoista ei ole, mutta arviot liikkuvat tuhansista kymmeniintuhansiin. Lisäksi katkos näyttää kaataneen myös Sonyn PlayStationin pelipalveluja, mutta siitä ei ole vielä varmaa tietoa.

Esimerkiksi Twitter ja IT-aiheiset keskustelupalstat ovat parhaillaan pullollaan kommentteja ja meemejä tilanteesta. Vaikka Amazonin pilvipalveluja pidetään yhtenä maailman luotettavimmista, ei nyt meneillään oleva katkos ole kuitenkaan ensimmäinen. Esimerkiksi vuosina 2011 ja 2012 palvelussa koettiin merkittävän pituiset katkokset.