Näin huijaat geenejäsi – ja elät pidempään terveempänä

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisten geeneillä on suuri vaikutus siihen pitääkö ihminen makeasta, suolaisesta vai rasvaisesta ruoasta. Ongelmat painon kanssa ovat suurimpia tekijöitä, jotka vanhentavat ja rasittavat ihmisten kehoa eniten. Erilaisia geenien synnyttämiä paheita pystyy kuitenkin vähentämään huijaamalla omaa geeniperimäänsä.

Daily Mail -lehden mukaan ihmiset, joilla on geeni ANKK1/DRD2, syövät joka aterialla liikaa eivätkä pysty helposti lopettamaan syömistä. Itsensä tästä tunnistavien kannattaa yrittää löytää iloja ruoan sijaan jostain muusta, joka rauhoittaa heidän mieltään ja kehoaan. Tällainen asia voi olla esimerkiksi hieronta, kuuma kylpy, jooga tai meditoiminen.

Välipaloja jatkuvasti tarvitsevien ihmisten kannattaa päättää syövänsä päivittäin tietty määrä aterioita, joiden välissä ei salli itselleen välipaloja. Mikäli ongelmana on se, että henkilö ei ikinä tunne itseään tarpeeksi kylläiseksi, hänen kannattaa sisällyttää päivittäiseen rutiiniinsa liikkuminen ja vähentää hiilihydraatteja, joiden tilalla tulisi suosia enemmän kuitupitoisia ruokia.

Sokeri voi myös aiheuttaa monille painonhallinnollisia ongelmia. Makean perään olevien ihmisten kannattaa lisätä päivittäiseen ruokavalioonsa hedelmiä, joiden syöminen hillitsee sokerihammasta ja huonon valkoisen sokerin himoitsemista.