Käytätkö kännykkää vessassa? Lääkäri varoittaa vaaroista

Digi Terveys · Terhi Piiroinen

Ennen vessassa luettiin Aku Ankkoja tai tutkittiin saippuapullojen etikettejä. Nykyisin ihmiset ottavat puhelimensa pöntölle mukaan. Puhtauteen erikoistunut tohtori Lisa Ackerley sanoo, että ei kannattaisi.

– Vessassa on bakteereja istuimen lisäksi pöntön vetimessä, vessapaperirullatelineessä, ovessa ja hanassa. Jos otat puhelimen vessaan mukaan, olet vaarassa levittää esimerkiksi tartuntatauteja aiheuttavia bakteereja, koska näpräät kännykkää likaisilla käsillä, Ackerley kertoo The Hygiene Doctor -nettisivuillaan.

Naisen mukaan ongelma on siinä, että ihmiset pesevät kätensä vessareissun jälkeen, mutta koskevat tarpeiden teon jälkeen puhelimeen ja uudestaan käsienpesun jälkeen. Mikäli puhelin on pakko ottaa saniteettitiloihin mukaan, suosittelee hän vain yhden käden käyttämistä. Toinen käsi on varattu vessahommille, toinen pelkästään puhelimelle.