6 tapaa pitää muisti kirkkaana – kookosöljyä ja sanaristikoita

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vanhemmiten ihmisten muisti ja tarkkaavaisuus voivat heikentyä, minkä vuoksi asiat eivät aina tunnu jäävän omaan muistiin tai ne tuntuvat katoavan siitä huolimatta, että voisi vannoa kuulleensa jonkin asian. Nyt Wake Up World -sivusto on jakanut kaikille hyödyllisiä neuvoja, joiden avulla omaa muistiaan voi iästä riippumatta harjoittaa ja parantaa.

1. Kookosöljy

Kookosöljy tuottaa energiaa sellaisille aivosoluille, jotka eivät pysty hyödyntämään hiilihydraatteja. Kookosöljyn on huomattu auttavan dementian ja Alzheimerin taudin ehkäisemisessä.

2. Omega-3 rasvahapot

Omega-3 rasvahapot ruokkivat aivosoluja ja parantavat ihmisen kommunikaatiokykyä.

3. Sanaristikot ja palapelit

Sanaristikot haastavat aivoissa aluetta, joka käsittelee kieltä ja muistia sanallisissa tehtävissä. Palapelit ja ongelmanratkaisutehtävät harjoittavat aivoissa päälaenlohkoa.

4. B-vitamiini

B-vitamiini auttaa aivoja toimimaan ja se edistää myös aivojen terveyttä. Etenkin B12-vitamiini estää aivojen kutistumista, mikä on yleensä muistisairauksista johtuva oire.

5. Kurkuma

Tulehduksia poistava kurkuma ja sen antioksidanttiset ominaisuudet ehkäisevät tehokkaasti dementian syntyä.

6. Antioksidantit

Antioksidanttirikkaat marjat kuten mustikat, mansikat, kirsikat ja seljanmarjat ovat hyväksi aivosoluille ja suojelevat niitä.

6 Things to Keep Your Memory Sharp

Looking for ways to keep your memory sharp? Here are 6 options.

Publié par Wake Up World sur mercredi 1 mars 2017