Seksi parantaa unen laatua – harrasta juuri ennen nukkumaanmenoa!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yöunien laatua parantaakseen ihmiset voivat käydä ennen nukkumaan menoa kylvyssä, meditoida, lukea, juoda teetä tai syödä hiilihydraattipitoista ruokaa. Nyt uniasiantuntija on kuitenkin paljastanut, että kaikista parhain unen laadun parantaja on itseasiassa seksi.

Monia miehiä voi alkaa seksin jälkeen väsyttämään, mutta naiset voivat hetkellisesti kokea olevansa pirteämpiä seksin jälkeen, minkä vuoksi osa naisista kieltäytyykin petipuuhista juuri ennen nukkumaanmenoaikaa. Unitutkija Michele Lastella on kuitenkin sanonut, että seksin harrastaminen juuri ennen unta parantaa unen laatua huomattavasti.

Seksi toimii parhaana unilääkkeenä varsinkin silloin jos henkilö on saavuttanut kumppaninsa kanssa orgasmin. Masturboimisella ei ollut samanlaisia vaikutuksia uneen kuin kumppanin kanssa puuhastelulla. Michele Lastella on Daily Mail -lehden mukaan myös huomauttanut, että hyvät vaikutukset toimivat myös toisin päin, sillä hyvät yöunet parantavat ihmisten sukupuoliviettiä ja seksihaluja.