Makwan Amirkhani mahdollisesta pahoinpitelysyytteestä: ”Se oli sen arvoista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime yönä tuoreeltaan tapauksesta, jossa UFC-vapaaottelija tyrmäsi yhdellä iskulla ystävänsä asuntoon murtautuneen miehen. Tyrmäys tapahtui sen jälkeen, kun murtovaras oli tullut yllätetyksi ja iskenyt ruuvimeisselillä, eli teräaseella, Amirkhanin veljeä selkään.

Suomessa omaisuuttaan ja jopa omaa kotiaan puolustavat ihmiset ovat tunnetusti lähes lainsuojattomia, sillä lukuisissa tapauksissa rikollisia kohtaan voimakeinoja käyttäneet on tuomittu oikeudessa. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, voidaan tästäkin tapauksesta syyttää murtovarkaan lisäksi myös Amirkhania hätävarjelun liioittelusta tai jopa pahoinpitelystä. Syytteen uhka ei kuitenkaan vapaaottelijaa häiritse.

– Ei se mitään, se oli sen arvoista, Makwan Amirkahi toteaa Facebookissa.

Makwan Amirkhani soitettiin hätiin, sillä murtovarkauden aikana talossa oli kotona ainoastaan 11-vuotias puolustuskyvytön poika. Makwan ja hänen veljensä luovuttivat kertomansa mukaan tyrmätyn rikollisen myöhemmin poliisille. Amirkhani kertoi samalla, että sekä kiinni jäänyt että pakoon päässyt murtovaras olivat molemmat serbialaisia.