Positiivinen minäkuva on viety liiankin pitkälle? Vaikuttaa jo ihmisten terveyteen

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viime vuosien aikana ihmisistä on tullut suvaitsevisempia sekä muita että itseään kohtaan. Ihmiset ja monet mediatahot yrittävät ajaa positiivisempaa minäkuvaa eteenpäin. Tämä on vaikuttanut jo suuresti ihmisten itsetuntoon ja siihen miten he näkevät itsensä ja oman vartalonsa.

Vähitellen lehtien palstoilla ja muotinäytöksissä on alettu näkemään yhä useammin myös pluskokoisia malleja. Tämä on kuitenkin asiantuntijoiden mukaan alkanut vaikuttamaan siihen, että ihmiset ovat jopa liiankin tyytyväisiä omaan kokoonsa.

Lääkärit ovat Washington Post -lehden mukaan huolissaan siitä, että liiankin positiivinen minäkuva on alkanut vaikuttamaan ihmisten terveyteen. Esimerkiksi amerikkalaisista noin 70 prosenttia on ylipainoisia, mutta jopa puolet eivät tiedä olevansa ylipainoisia.

Asiantuntijat ovat huolissaan ilmiöstä siksi, että posotiivisempi minäkuva ja parempi itsetunto voivat alkaa vaikuttamaan ihmisten terveyteen. On hyvä olla itselleen armollinen, mutta edelleen ylipainon, keskivartalolihavuuden ja alipainon mukana tulee monia terveysriskejä, jotka olisi hyvä ottaa tosissaan.