Stara paljasti Helsingin Sanomien valeuutisen Kasmirista ja Haippiringistä – radiot palauttivat soittolistoille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara paljasti viikonloppuna, että suosikkiartisti Kasmiriin kohdistunut uutisointi useissa medioissa oli räikeästi valheellista. Esimerkiksi Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat ja Iltalehti väittivät Kasmirin olleen jäsenenä Haippirinki-nimisessä WhatsApp-ryhmässä, jossa jaettiin ja kommentoitiin lukuisia seksivideoita ja kuvia. Mediat esittivät artistin tekijänä, vaikka hän oli todellisuudessa uhri.

Stara selvitti käräjäoikeuden asiakirjoista, että bändikäyttöön perustetussa Haippirinki-ryhmässä oli todellisuudessa vain yksi Axl Smithin julkaisema alastonkuva ja yksi Smithin salaa kuvaama seksivideo, jonka uhreina olivat kaiken lisäksi Kasmir ja hänen naispuolinen seuralaisensa.

Paljastuksen jälkeen mediat joutuivat korjaamaan artikkeleitaan ja julkaisemaan virheistään oikaisuja. Uutisointi ehti kuitenkin ennen sitä nostattaa valtaisan someraivon, jonka myötä MTV3-kanava poisti Kasmirin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmastaan ja useat radiokanavat panivat Kasmirin kappaleet soittokieltoon.

Staran juuri saamien tietojen mukaan Nelonen Media on nyt kuitenkin kumonnut Kasmirin soittokiellon, kun lehtiväitteet osoittautuivat Staran paljastuksen myötä virheellisiksi. Suosikkiartistin musiikki soi taas normaalisti yhtiön radiokanavilla. Soittolistalla on tosin toimituksen saamien tietojen mukaan parhaillaan vain yksi Kasmirin kappale. Ennen soittokieltoa kanavilla soivat kappaleet Huonoo seuraa ja Vadelmavene, jotka soivat Radio Suomipopilla ja Metro Helsingissä.