Facebookiin viimein ”En tykkää” -toiminto!

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg on vuosia kieltäytynyt dislike-emojin tai reaktiopainikkeen lisäämisestä, koska hän on nettikiusaamista vastaan ja uskoo, että tällainen negatiivinen painike voisi rohkaista siihen. Nyt hän on kuitenkin tehnyt pienen myönnytyksen ja lisännyt dislike-napin.

Moni on odottanut dislike-painiketta reagointivaihtoehtoihin, mutta sinne sitä ei ole vielä kuitenkaan lisätty. Techcrunch-sivuston mukaan painiketta testataan ensimmäisenä Facebook Messengerissä, jonne lisätään reagointivaihtoehto.

Aiemmin Facebook Messenger -sovelluksessa on pystynyt käyttämään emojia, tarroja ja gif-animaatioita. Nyt toisen kirjoittamaan viestiin pystyy vastaamaan entistä nopeammin, koska yksittäiseen viestiin voi reagoida emojilla. Reagointien joukkoon on laitettu yleisimmät hymiöt ja alas sekä ylös osoittavat peukalot. Zuckerberg painottaa, että peukaloiden on tarkoitus antaa ihmisille kyllä ja ei -vastausvaihtoehdot viestikentässä.