Näin kalliiksi eroaminen tulee – useita yllättäviä kuluja

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eroaminen omasta kumppanista on surullista ja hyvin tunteellista aikaa. Surun lisäksi moni joutuu kuitenkin huomaamaan, että eroaminen on myös yllättävän kallista monien kustannusten noustessa heti kun yhteisestä kodista joutuu muuttamaan pois.

Glamour Magazine listasi useita yllättäviä kuluja, jotka voivat tulla eronneelle puun takaa.

1. Muuttokustannukset



Asunnosta pois muuttava joutuu järjestämään itselleen muuttoapua ja yleensä se maksaa vähintään ruokien ja muutto-oluiden hinnan ellei henkilö joudu palkkaamaan ammattimiehet, jotka tulevat vieläkin kalliimmiksi.

2. Uusi asunto



Uuden asunnon vuokratakuu, uudet astiat, huonekalut ja elektroniikka tulee hankkia. Tavaroita puolittaessa omalle hankintalistalle päätyy yllättävän paljon asioita.

3. Ruoka



Ruoka tulee paljon kalliimmaksi yksin asuessa. Ruokaa kotiin tilatessa joutuu myös yksin maksamaan yleensä enemmän, koska kuljetusmaksu on aina suhteessa paljon kalliimpi pienten tilausten kohdalla. Sinkkuna moni myös syö enemmän ravintolaruokaa.

4. Netflix



Kaikki verkkomaksut ja streamauspalveluiden kuukausimaksut joutuu maksamaan nyt yksin, jolloin nekin pienet kustannukset tuplaantuvat.