Taiteilija kaivertaa hedelmistä taidetta – silmiähivelevät tulokset

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset ovat jo iät ja ajat leikkineet kieltämisenkin jälkeen ruoalla, mutta vain harva osaa kuitenkaan muuttaa leikin taiteeksi. Japanilainen taiteilija onnistuu tekemään tavallisista hedelmistä ja vihanneksista kauniita taideteoksia, jotka vangitsevat katseen.

Japanilainen Gaku-niminen taiteilija on todella taitava mukimono-tekniikassa, joka tarkoittaa ainutlaatuista japanilaista perinnettä, jossa erilaisia teoksia kaiverretaan hedelmien ja vihannesten pintaan. Gakun tekemät kuviot ovat hyvin yksityiskohtaisia ja pikkutarkkoja.

Gakun tekemä taide on todella kaunista ja monimutkaista, mutta monia kommentoijia se tuntuu kuitenkin oudolla tavalla kammoksuttavan. Pienten kuvioiden kaivertaminen on tuntunut osan mielestä pakkomielteiseltä tekemiseltä, mutta moni osaa kuitenkin nähdä kuvioissa kauneutta.