Peliyhtiö Betsson haastoi Suomen oikeuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ulkomaisten peliyhtiöiden mainostaminen on kiellettyä, koska suomalaiset pelaajat yritetään ohjata Veikkauksen monopolipelien pariin. Siitä huolimatta merkittävä osa suomalaisten pelirahoista päätyy ulkomaisille peliyhtiöille, koska niiden pelaaminen on täysin laillista.

Nyt Helsingin Sanomat uutisoi, että maltalaisen pelijätti Betssonin tytäryhtiö BML Group Ltd on haastanut Suomen valtion oikeuteen, koska poliisihallitus vaati taannoin Applea poistamaan yhtiön pelit App Store -sovelluskaupastaan. Poliisihallitus väitti Applelle, että 18 pelisovellusta rikkoi arpajaislakia. Perusteena oli, että pelit ovat arpajaisten välittämistä ja markkinointia.

Kiista on parhaillaan vireillä Helsingin käräjäoikeudessa, jossa BML Group vaatii käräjäoikeutta vahvistamaan, että pelit eivät ole Suomen arpajaislain vastaisia. Lisäksi yhtiö vaatii poliisihallitukselta 240.000 euron vahingonkorvauksia. Poliisihallitus vaatii kanteen tutkimatta jättämistä ja hylkäämistä.