Kaunotar ja hirviö -elokuvassa Disneyn ensimmäinen julkisesti homoseksuaali hahmo

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disneyn samannimiseen animaatioon pohjautuva Kaunotar ja hirviö on yksi tämän vuoden odotetuimmista fantasiaelokuvista. Nyt yhden elokuvan hahmoista on paljastettu olevan julkihomo. Paljastuksen jälkeen elokuva joutui heti ongelmiin Kiinassa.

Ohjaaja Bill Condon kertoi Attitude-lehdelle Josh Gadin esittämän LeFoun olevan homo. Hahmo on elokuvan pahiksen, Luke Evansin esittämän Gastonin apuri.

– LeFou on hahmo, joka haluaa toisinaan olla Gaston ja toisinaan suudella Gastonia. Hän ei tiedä, mitä hän haluaa. Hän on vasta äskettäin ymmärtänyt tuntevansa tällä tavoin, ohjaaja paljastaa.

Vaikka monien Disney-hahmojen seksuaali-identiteettiä on spekuloitu katsojien keskuudessa, tulee LeFou olemaan yhtiön ensimmäinen avoimesti homoseksuaali hahmo. Emma Watsonin ja Dan Stevensin tähdittämä Kaunotar ja hirviö saa ensi-iltansa 17. maaliskuuta 2017.