Seksi lisää onnellisuutta – toisin aivan toisesta syystä kuin luulet

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Useissa tutkimuksissa on huomattu, että säännöllinen seksin harrastaminen lisää ihmisten onnellisuutta. Nyt psykologit ovat paljastaneet, että onnellisuus ei kuitenkaan johdu itse seksistä, mikä voi yllättää monet.

Sveitsiläiset ja kanadalaiset psykologit tekivät useita tutkimuksia, joiden avulla he halusivat selvittää mikä seksissä lisää onnellisuutta. Tutkijat saivat selville, että orgasmit ja itse yhdyntä eivät lisää ihmisten onnellisuutta vaan pitkäaikaisin vaikutus onnellisuuden lisääntymiseen johtuikin seksin aikana tapahtuvasta läheisyydestä ja halailemisesta.

Tutkimuksessa pariskunnat jaettiin kahteen eri ryhmään. Pariskunnat vastasivat seksiin, läheisyyteen ja rakkaudenosoituksiin liittyviin kysymyksiin ja siihen miten onnelliseksi he tunsivat itsensä.

Kyselyjen perusteella tutkijat saivat selville Digest-sivuston mukaan, että vilkas seksielämä lisäsi ihmisten onnellisuutta vain jos seksiin liittyi rakkaudenosoituksia, hellyyttä ja halailua.