Vapaudenpatsas pimeni yhtäkkiä – newyorkilaiset ihmeissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkiin idästä päin mereltä saapuvia tervehtivä vapaudenpatsas tunnetaan kotikaupunkinsa ja koko Yhdysvaltojen symbolina. Pimeän aikaan yleensä valaistu patsas kuitenkin pimeni yllättäen tiistaina 7. maaliskuuta.

Patsaan pimenemisen syy oli ensin epäselvä. Monet ihmettelivät, oliko kyseessä tahallinen teko. National Park Service -virasto ilmoitti kuitenkin kyseessä olleen väliaikainen ongelma, joka johtui uuden varageneraattorin käyttöönottamisesta.

Monet Twitter-käyttäjät vitsailivat vapaudenpatsaan lakkoilleen naistenpäivän kunniaksi. Yhdysvalloissa järjestettiin kansainvälisenä naistenpäivänä A Day Without Women -lakko. Naisia kehotettiin jäämään pois töistä ja kouluista osoittaakseen, kuinka tärkeä naisten panos yhteiskunnalle on.