Koskettava kirjoitus koulukiusaamisesta: ”Sinut työnnetään seinään…”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Koulukiusaaminen on ollut Suomessa jo vuosikymmenien ajan vakava ongelma, jota ei ole kyetty tähän mennessä ratkaisemaan millään kampanjoinnilla lukemattomista yrityksistä huolimatta. Nyt Lapin Kansa -lehdessä on kirjoitettu 12-vuotiaan koululaisen mielipidekirjoitus, joka pysäyttää monet.

Kirjoituksessa verrataan millaista olisi, jos koulukiusaaminen olisi samanlaista myös aikuisten työpaikoilla. Vertaus on loistava, sillä harva aikuinen on koskaan tullut ajatelleeksi verrata koulukiusaamista ja työpaikkakiusaamista ainakaan omalla kohdalla toisiinsa.

– Päivällä kokouksessa sanot yhden sanan väärin ja kaikki alkavat nauraa ja pilkata. Sinut työnnetään seinään matkalla ruokalaan. Työkaverisi uhkaa, että pitää käydä ostamassa suklaata tai tulee turpiin. Tyhmä, outo, ruma ja idiootti kuuluvat jokapäiväiseen sanavarastoon työpaikallasi, kirjoituksessa todetaan.

https://mobile.twitter.com/LauraTiitinen/status/575907455298846720