Tequilaa auttaa nukahtamaan – ja laihduttamaan!

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alkoholi ei ole suuressa kulutuksessa hyvä asia, mutta pieninä määrinä nautittuna siitä voi toisinaan olla ihmisille terveydellisiä hyötyjä. On huomattu, että tequila auttaa ihmisiä muun muassa diabeteksen ehkäisemisessä ja se tehostaa myös ruoansulatusta, minkä vuoksi shotillinen tequilaa onkin sopiva aperitiivi ennen ruokailua.

Tequila auttaa ihmisiä myös painonhallinnassa. Monien ihmisten laihdutusprojektit voivat tyssätä juhlailtoihin, jolloin alkoholi maistuu. Tämä johtuu alkoholijuomien sisältämästä kalorimäärästä ja sokerista. Tequilassa käytetyn sokerin molekyylirakenne on sellainen, joka ei nosta ihmisten verensokeria vaan kulkeutuu elimistön läpi jättämättä isoa kalorikuormaa kehoon.

Tequila ravitsee ja auttaa sisäelimissä olevia tärkeitä probiootteja, jotka ovat elimistön omaa terveellistä bakteerikantaa. Probiootit auttavat vastustuskykyä ja pitävät elimistön tasapainossa, minkä vuoksi probiootit ovat sisäelimille hyvin tärkeitä.

Lifehack-sivuston mukaan tequila vähentää dementian syntymisen riskiä ja auttaa myös nukahtamaan. Tequila auttaa hermostoa rentoutumaan ja edistää näin ollen nukahtamista ja rauhoittumista. Ihmisten tulee kuitenkin muistaa, että tequilan terveysvaikutukset pätevät vain kun sitä nautitaan pienissä määrin eikä esimerkiksi yökerhossa valomerkin aikaan.