George Clooneyn kaksoisolennon mainos voitti Nestlen oikeudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin esitetty George Clooneyn kahvimainos sai Israelissa taannoin toisen yhtiön toimesta uuden version, josta monikansallinen Nestle suivaantui siinä määrin, että haastoi tekijät oikeuteen. Nyt yhtiö on hävinnyt kanteensa Tel Avivin alioikeudessa.

Espresso Club

Espresso Clubin mainoksessa nähtiin George Clooneyn kaksoisolento tyylikkäässä puvussa, mutta mainoksen tarina ei ollut ihan sitä mitä alkuperäisessä. Siinä nimittäin mainostettiin Espresso Clubin jäsenyyttä, johon sisältyy muun muassa ilmaisen espressokoneen kotiinkuljetus.

Nestlen mukaan mainos käytti hyväkseen alkuperäisen mainoksen tunnettuutta ja oli sen maineen oikeudetonta hyväksikäyttöä. Tuomioistuin kuitenkin katsoi, ettei mainoksella ole tekijänoikeussuojaa, jonka perusteella siitä ei saisi tehdä samankaltaisia versioita.