Pyöräkilpailu keskeytettiin tuulen vuoksi – kilpailijat eivät kyenneet etenemään

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vastatuuleen pyöräily ei ole juuri kenenkään mieleen, mutta tuulet puhaltavat harvoin niin kovaa että se tekisi polkemisesta täysin mahdotonta. Taannoin Etelä-Afrikassa jouduttiin kuitenkin keskeyttämään kokonaiset pyöräilykilpailut tuulen vuoksi.

Kapkaupungissa järjestettiin taannoin Cycle Tour -kilpailu, joka kuitenkin tyssäsi heti alkumetreillä. Jopa 28 metriä sekunnissa puhaltaneiden tuulten ansiosta edes pyöräilyn ammattilaiset eivät päässeet polkemaan käytännössä lainkaan eteenpäin.

Kyseessä oli The Guardian -lehden mukaan ensimmäinen kerta kisojen 40-vuotisen historian aikana, kun ne jouduttiin keskeyttämään liian rajun tuulen vuoksi. Kilpailun aikana kuvattu ja Youtubessa julkaistu video todistaa ettei päätös ollut suinkaan ylimitoitettu.