41 irlantilaista tapaa sanoa: ”Olet kännissä”

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pyhän Patrikin päivä on Irlannin kansallispäivä, joka monissa maissa tunnetaan paremmin yhtenä maailman suurimmista ravintola- ja pubitapahtumista, jolloin ihmiset pukeutuvat vihreään. Nyt juontaja Jimmy Kimmel päätti juhlistaa päivää näyttelijä Jamie Dornanin kanssa.

Fifty Shades -elokuvista monille tutuksi tullut näyttelijä Jamie Dornan pyydettiin Jimmy Kimmel Live -ohjelmaan 17. maaliskuuta vietettävän Pyhän Patrikin päivän kunniaksi. Irlantilaisen näyttelijän tehtävä oli opettaa ohjelman katsojille erilaisia tapoja ilmaista irlantilaisilla sanoilla ja ilmaisuilla olevansa humalassa.

Hauskalla ja opettavaisella videolla Jamie Dornan kertoo yhteensä 41 irlantilaista termiä, sanaa ja ilmaisua, jotka kertovat ihmisen olevan humalassa. Videon perusteella voisi sanoa, että kyseisen maan kieli ja puhekulttuuri taipuu moneen, minkä lisäksi irlantilaiset ovat myös kekseliästä kansaa.