Supertähti Lil Wayne esiintyy Blockfesteillä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kymmenettä kertaa järjestettävä kaupunkifestivaali Blockfest jatkaa juhlavuoden esiintyjiensä julkistamista. Bad and Boujee -hitistään tunnetun yhdysvaltalaisen Migosin seuraan liittyy nyt viisinkertainen yhdysvaltalainen Grammy-voittaja Lil Wayne.

New Orleansissa varttunut Lil Wayne kirjoitti ensimmäisen levytyssopimuksensa Cash Money Recordsille yhdeksänvuotiaana, vietti teinivuotensa platinaa myyneessä Hot Boys -kokoonpanossa ja julkaisi ensimmäisen soololevynsä 17-vuotiaana. Rastapäinen luonnonlapsi nousi maailmanlaajuiseksi hiphop-ikoniksi vuonna 2004 alkaneen Tha Carter -albumisarjansa myötä.

Lil Wayne on julistautunut useaan otteeseen maailman parhaaksi eläväksi rap-artistiksi ja samaa mieltä on monet hiphop-fanit ympäri maailman. Hänellä on sooloartisteista eniten Billboardin Hot 100 -listalle sijoittuneita kappaleita, laskutavasta riippuen jopa enemmän kuin Elvis Presleyllä. Jopa Barack Obama viittasi presidenttiaikanaan usein Lil Wayneen puhuessaan menestyneistä rap-artisteista.

Lempinimellä Weezy tunnettu artisti on myös perustanut Young Money Entertainment -levy-yhtiön, jonka riveihin kuuluvat muun muassa Nicki Minaj ja Drake. Nämä kolme Young Money -artistia ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo pitkään. Viimeksi uutta musiikkia heidän toimestaan kuultiin reilu viikko sitten, kun Drake ja Lil Wayne heittivät omat versensä Nicki Minajin uudelle No Frauds -kappaleelle.

Lil Waynen lisäksi Blockfestin ohjelmistoon liittyy nippu kotimaisia artisteja: Emma Gaalassa vuoden miessolistina palkittu Mikael Gabriel, neljä Emma-ehdokkuutta kerännyt Evelina sekä huippusuositut Gasellit, Kingfish ja Tippa-T. Jo aiemmin tapahtumaan on julkistettu esimerkiksi Cheekin ja Elastisen muodostama Profeetat sekä MC Taakibörstan ja Tuomion & Koneen kesän ainut yhteiskeikka.

Blockfestin lipunmyynti käynnistyi viikko sitten maanantaina totutun kovalla ryntäyksellä. Huippusuositut Sokos VIP -liput myytiin loppuun jo alle vuorokaudessa. Saatavilla on myös kolmen päivän lippuja, jotka oikeuttavat sisäänpääsyyn Blockfestin lisäksi The Weekndin tähdittämään Kaisaniemen tapahtumaan 1. heinäkuuta. Blockfestin liput myy Ticketmaster ja Tiketti.