Tältä näyttää kun 90 000 tulitikkua syttyy palamaan – maailmanennätys syntyi suhisten

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tulitikkuihin liittyvä historia on seikkaperäinen ja mielenkiintoinen. Tavallisten tulitikkujen nykyinen 4,5 senttimetrin pituus juontuu kanuunoiden sytytyslangan pituudesta ja palamisnopeudesta. Harvoin kuitenkaan sytytetään kymmeniätuhansia tulitikkuja kerralla.

Awesome Universe on julkaissut Youtubeen videon, jolla näytetään 90.000 tulitikusta rakennetun palkin syttyminen. Hitaasti etenevä roihu saa aikaiseksi suhisevan äänen, kun palavat tulitikut syttyvät yksi kerrallaan. Liekkimeren jälkeen jäljelle jää vain verkkaalleen lepattava tuli ja kasa hiiltyneitä tulitikkuja.

Videolla kerrotaan, että tulitikkujen määrä ylitti maailmanennätysrajan. Olemme uutisoineet samankaltaisista tulitikkuröykkiöistä ennenkin. Perinteisessä tulitikkuaskissa on noin 50 tulitikkua.