Haluatko aiheuttaa tuskaa perfektionistille? Näytä tämä video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset rakastavat järjestystä, sarjoja, symmetriaa ja estetiikkaa. Joillakin saattaa mennä järjestyksen vaaliminen niin pitkälle, että ei pysty mennä nukkumaan kunnes kengät ovat eteisessä suorassa rivissä tai jääkaappimagneetit kohdillaan.

Luksan Wunder on julkaissut videon epämiellyttävistä asioista. Videolla aiheutetaan epäjärjestystä ja kaaosta, joka saattaa jopa ahdistaa osaa katsojista. Koosteella muun muassa leikataan kakkua ”väärin”, pilataan tasaisesti paperiin piirrettyjä viivoja ja revitään teippiä huonosti.

Symmetriaa rakastavat ihmiset saavat Wunderin videosta pahoinvointia. Kun asiat ja esineet ovat yhdenmukaisesti eri osiensa välillä, on näky tai tunne tasainen. Ihminen on luonnostaan mieltynyt symmetriaan, mikä saa aikaan voimakkaan taipumuksen järjestellä myös esineet tai asiat säännönmukaisesti.