Hakkerit uhkaavat tyhjentää satoja miljoonia iCloud-tilejä – uhkavaatimus Applelle

Digi · Tim Isokivi

Hakkereista koostuva ryhmä on esittänyt teknologiajätti Applelle rankan vaatimuksen. Mikäli yhtiö ei maksa Turkish Crime Family -nimellä esiintyville hakkereille kymmenien tuhansien dollarien lunnaita 7. huhtikuuta mennessä, iskevät he Applen käyttäjien tileille.

Hakkerit vaativat Applelta 75.000 dollaria Bitcoin tai Ethereum-kryptovaluutan muodossa, joskin he ovat myös valmiita vastaanottamaan 100.000 dollarin edestä iTunes-lahjakortteja. Mikäli vaatimukseen ei suostuta, uhkaa Turkish Crime Family tyhjentää yhteensä satoja miljoonia iCloud-tilejä ja Apple-laitteita.

Motherboard-sivuston mukaan hakkerit jakoivat Youtubessa videon, jossa he kirjautuvat yhden iCloud-käyttäjän tilille. Video on sittemmin poistettu.

Hakkerien väitteistä liikkuu verkossa ristiriitaista tietoa. Joidenkin väitteiden mukaan heillä on pääsy 300 miljoonalle iCloud-tilille, toisten mukaan taas yli 500 miljoonalle tilille. Turkish Crime Familyn Twitter-sivulla he ovat uhanneet puolestaan tyhjentää 200 miljoonaa iCloud-tiliä.