Superrikkaille rakenteilla luksusbunkkeri Eurooppaan – kuin maanalainen kaupunki

Koti & Asuminen Lux Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiskunnan epävakainen tulevaisuus ja ydinsodan uhka nostivat perheiden yksityisten bunkkerien kysynnän 1970-luvulla valtavaan kasvuun, mutta sittemmin viimeistään Kylmän sodan päättyminen teki bunkkereista tarpeettomia. Viime vuosina maailma on muuttunut jälleen epävakaaksi.

Nyt Vivos Europa One suunnittelee Keski-Saksaan Rothensteinin kaupungin liepeille superrikkaiden perheiden pakopaikkaa. Tekeillä on nimittäin maailman suurin yksityinen luksusbunkkeri, jonne rikkaat perheet voivat paeta, jos tilanne maan päällä muuttuu kestämättömäksi.

Vivos Europa One

Bunkkerissa on tilaa yhteensä huikeat 283.000 neliömetriä, josta 21.100 neliömetriä on asumiskelpoisia tiloja. Maanalaisia käytäviä bunkkeri sisältää noin viisi kilometriä. Sinne rakennettavista yksityiskodeista on mahdollista tehdä mittatilauksena täsmälleen halutun kaltaisia. Suurin myynnissä oleva yksityinen tila on kooltaan 465 neliömetriä. Koteja sinne voidaan rakentaa yhteensä 34.

Kylmän sodan aikaan rakennettu bunkkeri on omavarainen, eli siellä on omat ilman- ja vedenpuhdistamot sekä sähkögeneraattorit. Se kestää vaikka maanpäällisen ydinsodan, esimerkiksi lentokoneen suoran osuman sekä biologisen sodankäynnin iskut, maanjäristykset ja tulvat. Maanpäällisiin tiloihin sisältyvät muun muassa toimistot, varastot ja oma junapysäkki.