Nelivuotias pelasti äitinsä hengen – soitti Sirillä hätänumeroon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa asuva nelivuotias poika on noussut otsikoihin pelastettuaan äitinsä hengen. Lapsi onnistui soittamaan hätänumeroon äitinsä älypuhelimen Siri-sovelluksen avustuksella.

Hätäkeskus sai tiistaina 4. maaliskuuta puhelun Lontoossa asuvalta Romanilta. Virkailija pyysi lasta antamaan puhelimen äidilleen. Poika vastasi ettei pysty, sillä hänen äitinsä makasi vieressä silmät kiinni ja hengittämättä.

Roman ei osannut antaa hätänumeroon koko osoitettaan, mutta operaattoi onnistui selvittämään hänen asuinpaikkansa puhelun edetessä. Kolmetoista minuuttia puhelun alkamisesta ensihoitajat olivat jo paikalla pojan kotona. He onnistuivat elvyttämään hänen tajuttoman äitinsä.

Daily Mail -lehden mukaan lapsi oli avannut iPhonen tajuttoman äitinsä peukalolla. Tämän jälkeen Roman oli pyytänyt Siriä soittamaan hätänumeroon. Lontoon poliisi jakoi Romanin soittaman puhelun verkossa, tarkoituksenaan osoittaa kuinka tärkeää hätänumeroon soittamisen opettaminen lapsille on jo heidän ollessaan pieniä.