Värisokea poika näki värit ensikerran – tunnepurkausta ei voinut estää

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Värisokeus ja sen eri asteet vaivaavat monia. Värisokeat ihmiset voivat joko olla näkemättä vain osan väreistä, jolloin väriaisti on häirintynyt. Väriaisti voi myös puuttua ihmisiltä kokonaan tai se voi olla vain tavallista heikompi. Nyt videolla nähdään koskettava tilanne, jossa lapsi pääsee näkemään värit ensimmäistä kertaa.

Kymmenenvuotiaan Cayson Irlbeckin väriaisti on ollut todella heikko koko hänen elämänsä ajan. Poika ei ole pystynyt esimerkiksi erottamaan violettia sinisestä tai vihreää punaisesta. Nyt hän sai viimein lasit, joiden avulla hän pääsi näkemään miltä värit oikeasti näyttävät.

Videolla hänen isänsä Aaron asettelee pojan päähän Enchroma Color For The Colorblind -aurinkolasit, jotka muuttavat lapsen näkymän heti. Cayson herkistyy välittömästi nähdessään värit kirkkaana ja kääntyy itkuisena halaamaan isäänsä, joka alkaa myös kyynelehtimään liikutuksesta.