Uusi iPhone 7 kirkkaanpunaisena – mukana AIDSin vastaisessa taistelussa

Digi · Terhi Piiroinen

Teknologiajätti Apple on tuonut markkinoille uuden (RED)-nimeä kantavan malliston, jonka tuotteet ovat kirkkaanpunaisia. Punaisten tuotteiden joukossa on pian ilmestyvän iPhone 7 -puhelimen lisäksi urheilurannekkeita, kuulokkeita ja laitteiden suojakuoria.

Apple uutisoi olleensa kymmenen vuotta mukana tukemassa HIV- ja AIDS-ohjelmia, joiden avulla pyritään ehkäisemään hengenvaarallisten tautien siirtymistä äideiltä syntymättömille lapsille. Yhtiö kertoo keränneensä jo 130 miljoonaa euroa punaisten tuotteiden myymisen avulla.

Tuottoja käytetään muun muassa neuvontapalveluihin, testaamiseen ja lääkkeisiin. Perjantaina myyntiin tuleva iPhone 7 (PRODUCT)RED Special Edition on saatavilla sekä tavallisena iPhone 7 ja Plus-mallissa. Punaisessa perusmallissa on 128 gigatavun muisti.

Apple