Asutko Suomen tyytyväisimmässä kunnassa? Täältä löytyvät onnellisimmat asukkaat

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Norstat Finlands on selvittänyt Suomen tyytyväisimmät kunnat. Parhaiten ihmiset viihtyvät Pirkkalassa, Kauniaisissa ja Naantalissa. Suomessa on yhteensä 311 kuntaa, joista 106 on kaupunkeja.

EPSI Finland on julkaissut tilastot, joissa paljastetaan suomalaisten tyytyväisyys omaan asuinkuntaansa. Pirkkalassa ja Kauniaisissa on yhtä suuri tyytyväisyysprosentti ja Naantali tulee perässä kolmantena. Top-10 joukkoon sijoittuivat myös Siilinjärvi, Kaarina, Lapua, Lieto, Raisio, Seinäjoki ja Hollola. Kaupungeista parhaiten menestyivät Seinäjoki, Tampere, Espoo, Joensuu ja Kuopio.

Tutkimukseen osallistui yhteensä 10.263 Suomessa asuvaa 18–79-vuotiasta suomalaista. Kyselyssä vastaajat arvioivat asuinkuntansa palvelutasoa sekä siihen liittyviä odotuksia ja tyytyväisyyttä. Lisäksi vastaajien tuli arvioida vastasiko oma asuinkunta omiin mielikuviin perustuvaa täydellistä asuinkuntaa.

EPSI Finland