Heräätkö öisin vessaan? Se voi johtua suolasta

Ohhoh! Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa ihmisistä herää öisin vessaan. Vessaan herääminen voi johtua opitusta tavasta, liiallisesta nesteen juomisesta illalla tai vanhuudesta. Nyt tutkijat ovat saaneet selvillä, että edellä mainitut syyt eivät olekaan aina vastuussa öisistä vessareissuista.

Daily Mail -lehden mukaan yli puolet 50 vuotta täyttäneistä ihmisistä herää öisin vessaan. Japanissa tehdyn tutkimuksen mukaan pienellä ruokavaliomuutoksella ongelma voidaan pystyä ratkaisemaan hyvin helposti. Tutkijat saivat selville, että liian suolainen ruokavalio aiheuttaa sen, että ihmiset heräävät yöllä vessahätään.

Tutkijat seurasivat 321 vapaaehtoisen ruokailutottumuksia kolmen kuukauden ajan. He huomasivat, että vähemmän suolaa päivän aikana syövät ihmiset joutuivat myös virtsaamaan vähemmän. Suolaa vähentäneen ryhmän öiset heräämiset vähenivät 2,3 kerrasta 1,4 kertaan. Suolaa lisänneiden henkilöiden öiset vessakäynnit nousivat 2,3 kerrasta 2,7 kertaan yötä kohden.