Huonoja uutisia! Kahvi on loppumassa maailmasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutisoimme elokuussa 2016 tutkijoiden paljastuksesta, jonka mukaan kahvi tulee loppumaan maailmasta. Australian ilmastontutkimuslaitoksen mukaan ilmaston lämpeneminen muuttaa noin puolet kahvipapujen viljelemiseen käytetystä maasta ravinnottomaksi.

Tutkijoiden mukaan vuoteen 2080 mennessä kuuman ilmaston ennustetaan tuhonneen kaikki kahvipapujen nykyiset viljelysmaat koko maailmassa, ellei uusia viljelysmaita löydetä tuhoutuvien tilalle. Kahvituotannon loppuminen tulee vaikuttamaan jopa yli sadan miljoonan ihmisen elantoon.

Tänään Helsingin Sanomat uutisoi, että Suomessa Paulig on herännyt tilanteen vakavuuteen. Yhtiön kahvidivisioonan toimitusjohtaja Elisa Markula kertoi lehdelle, että vuonna 2080 on vain harvojen herkkua. Yhtiö on mukana Coffee & Climate -hankkeessa muun muassa Starbucksin ja Löfbergsin kanssa. Hanke pyrkii kehittämään ilmastonmuutosta nykyistä paremmin kestäviä viljelytapoja.