Kakkoshätä lentokoneessa? Tämä on paras hetki käydä vessassa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lähes kaikilla yli kolme tuntia kestävillä lentomatkoilla syntyy vessajonoja. Pitkillä reittimatkoilla vessaan joutuu odottamaan etenkin ruokatarjoilun jälkeen. Lentoemäntä Erika Roth on nyt kertonut, koska on paras aika piipahtaa lentokoneen pikkulassa.

Etenkin kakkoshädän yllättäessä saattaa olla kiusallista tehdä tarpeensa, kun vessanoven takana jonottaa kymmenen muuta matkustajaa. Mel-lehden haastattelema lentoemäntä kertoo, että eniten yksityisyyttä saa heti nousun jälkeen turvavyön merkkivalon sammuttua tai juuri ennen juomatarjoilun alkamista. Tällöin tarpeiden tekemiselle saattaa siunaantua jopa kymmenen minuuttia aikaa.

Lentoemännät tulevat kuitenkin koputtelemaan vessanoveen, mikäli toimenpide on kestänyt yli 20 minuuttia. Lentohenkilökunta kuitenkin suosittelee, että matkustajat pidättelisivät isoa hätää maihin saakka, mikäli se on vain mahdollista. Ulosteen haju saattaa nimittäin leijailla helposti matkustamon puolelle. Lentoemänniltä voi pyytää kahvinporoja hajuhaittojen estämiseksi.