Pelastetulla käärmeellä oli jano – kuningaskobra joi suoraan pullosta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Käärmeet ovat monien pelkäämä eläinlaji, koska ihmisten on vaikeaa ennakoida niiden liikkeitä ja tunnetiloja, minkä vuoksi käärmeiden hyökkääminen ja pureminen tuntuukin aina yllättävältä. Ihmiset osaavat tämän vuoksi noudattaa yhtä hyvää neuvoa, joka on se, että pysyttelee mahdollisimman kaukana käärmeestä mikäli sellaisen luonnossa näkee.

Nyt videolla nähdään erikoinen tilanne, jossa iso kuningaskobra ottaa ihmisiltä apua vastaan. Käärme oli pelastettu talteen Intiassa kylästä asutuksen keskeltä, jossa se oli kuumalla ja kuivalla säällä etsinyt ilmeisesti vettä. Kyläläiset olivat pelastaneet käärmeen ennen kuin joku olisi tappanut sen.

Videolla nähdään miten mies juottaa kuningaskobralle vettä suoraan pullosta. Alueella oli ollut pitkä kuiva kausi, minkä vuoksi pelastajien ensimmäinen ajatus olikin ollut se, että nälän sijaan käärme oli janoinen. He olivat oikeassa, koska käärme alkoi heti juomaan vettä pullosta ilman, että se olisi mitenkään kokenut oloaan uhatuksi tai yrittänyt hyökätä pelastajien päälle.