Tutkimus: Tetriksen pelaamisella on terveysvaikutuksia!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tetris-videopeli on paljon muutakin kuin vain keino tappaa aikaa. Siitä on todettu olevan apua esimerkiksi riippuvaisuuksien ja jopa silmävaivojen hoidossa. Peli voi myös ehkäistä traumaperäistä stressihäiriötä.

Oxfordin yliopiston tutkimuksessa kokeiltiin niin kutsutun Tetris-terapian vaikutusta autokolarista toipuville. Potilaita pyydettiin muistelemaan kokemusta, minkä jälkeen puolet heistä pelasivat Tetris-peliä 20 minuutin ajan. BBC-uutissivuston mukaan pelaajilla todettiin vähemmän merkkejä traumaperäisestä stressihäiriöstä.

– Tutkimus osoittaa, että visuaalisesti vaativan tehtävän suorittaminen onnettomuuden jälkeen saattaa estää tai häiritä liian eläväisten muistikuvien syntymistä, professori Emily Holmes toteaa.

Traumaperäinen stressihäiriö voi syntyä esimerkiksi onnettomuuden, sodan tai seksuaalisen hyväksikäytön kokemisen seurauksena. Sen oireisiin kuuluvat muun muassa intrusiiviset ja ahdistavat muistikuvat häiriön aiheuttaneesta tapahtumasta.