Flirttailu ei ole vaikeaa – jaa kehuja ilman harhaanjohtamista

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Flirttaileminen on sosiaalinen prosessi, joka parhaassa muodossa piristää ihmisten päivää ja lisää heidän itseluottamustaan. Pahimmassa tapauksessa se voi kuitenkin nolata joko flirttailijan tai vastaanottavan osapuolen, joka luulee flirttailun ja kauniiden sanojen merkitsevän enemmän kuin ne merkitsevät.

Flirttailemisella koitetaan saada aina vastaanottavan osapuolen itsetunto kasvamaan. Samalla heidät yritetään saada uskomaan siihen, että heissä on paljon hyviä puolia, joita kehuja arvostaa ja pitää viehättävinä. Välillä flirttaileminen voi olla viaton kehu, joka kumpuaa halusta miellyttää toista, mutta toisinaan sen tarkoituksena on herättää vakavampaakin kiinnostusta.

Hyvän ja rehellisen flirttailun aikana tulisi käydä myös jollain tasolla selväksi haluaako flirttailija seksiä vai ei. Flirttailu ei saa sisältää turhia lupauksia, jotka johtavat väistämättä pettymykseen. Taitamattomimmat flirttailijat kuitenkin sortuvat välillä lupaamaan toiselle liikoja yrittäessään saada henkilöä sänkyyn.

Hyvän flirtin aikana tulee käydä The School of Life -sivuston mukaan ilmi, minkä vuoksi kehuja ei halua seksiä mikäli flirttailu on puhtaasti vain sanallinen leikki. Tähän voi olla syynä työympäristö, ajan puute, jo olemassa oleva kumppani tai merkittävä ikäero. Asia tulisi käydä selväksi kuitenkin sellaisella tasolla, joka ei saa flirtin kohdetta tuntemaan itseään huonoksi.

Ihmiset löytävät usein itsestään viat ja muistavat hyvin oman epätäydellisyytensä. Tämän vuoksi flirttaileminen on tärkeä osa ihmisten kanssakäymistä ja oman itsetunnon rakentumista. Ihmisillä on tarve välillä kuulla toiselta henkilöltä, että mikä heissä on kaikkein viehättävintä ja juuri sellaista, minkä vuoksi toinen voisi mennä hänen kanssaan sänkyyn ellei sille olisi mitään esteitä.