Suomalaiskaverusten hurja sammutuspommi – maastopalo sammui kerralla!

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomesta löytyy monenlaisia hurjapäitä, jotka kuvaavat tempauksiaan ja julkaisevat niitä verkossa. Eräs hauskimmista lienee Sons of Xplosions, jonka tuoreella videolla nähdään suorastaan nerokas keksintö. Miehet kehittivät nimittäin sammutuspommeja pudottavan kauko-ohjattavan pienoiskopterin.

Videolla nähdään miten suurikokoisen radio-ohjattavan UAV-kopterin alle on kiinnitetty kaksi sylinterimäistä punamustaa pommia, jotka sisältävät ilmeisesti jonkinlaista sammutusjauhetta. Kopterin lennettyä pellolle sytytettyjen pienten maastopalojen ylle sylinterit vapautettiin ja ne räjähtivät maassa levittäen kerralla suurehkon määrän sammutusjauhetta ympärilleen.

Ainakin oheisen videon perusteella sammutuspommi osoitti toimivuutensa maastopaloissa. Nähtäväksi jää tullaanko tulevaisuudessa näkemään vastaavia, mutta suurempia, sammutuspommeja myös käytännössä.