Teini luuli matkuvastavansa Australian Sydneyyn – päätyikin Kanadan Sydneyyn!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hollantilaisen teinipojan erehdys paljastaa, miksi lentolippuja ostaessaan kannattaa olla erityisen tarkkana. Aurinkoiseen Australiaan matkustamassa ollut Milan Schipper päätyikin nimittäin keskelle Kanadan kylmää talvea.

Milan oli valmistautunut reppureissulle Australiaan. Hän löysi Sydneyihin lähtevän edullisen lennon, joka oli 200 euroa muita vastaavia halvempi. Valitettavasti 18-vuotias poika ei tullut tarkistaneeksi, minkä maan Sydneyhin kone oli matkustamassa.

Nuorukainen ihmetteli hieman lentokoneen pientä kokoa, mutta todellisuus lennota valkeni hänelle vasta koneen ollessa jo ilmassa. Hän katsoi edessään olleella ruudulla näkynyttä lentosuunnitelmaa. Sen suuntana oli Australian sijaan Kanada.

Milan löysi itsensä Australian sijaan Kanadan lumisen Nova Scotian provinssin Sydneystä. Hän ei viettänyt kaupungissa kauaa aikaa, vaan palasi mahdollisimman nopeasti takaisin Amsterdamiin jossa teinin isä nouti hänet lentokentältä. Tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu, sillä lentoyhtiö päätti tarjota Milanille ilmeisen lentolipun Australian Sydneihin.

– Isäni oli pahoillani puolestani. Hän kuitenkin totesi kyseessä olevan jotain, mitä voisi tapahtua vain minulle, Milan kuvailee CBC Canada -radiokanavalle.