Yllätyskäänne! Tuntematon lahjoitti 10 iPadia Meilahden lasten syöpäosastolta varastettujen tilalle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Uutisoimme eilen Meilahden sairaalan lasten syöpäosastolta varastetuista iPadeista. Nyt sosiaalisessa mediassa kerrotaan, että salaperäinen lahjoittaja on ostanut K10-lastenosastolle kymmenen iPadia varastettujen tilalle.

Meilahden sairaalan lasten syöpäosaston potilaiden kotiutumisprosentti on hyvin pieni. Suru on jatkuvasti läsnä potilaiden ja heidän perheiden elämässä. Staran saamien tietojen mukaan kadonneita iPadeja ja latureita on etsitty kevään mittaan useita kertoja, kunnes ne todettiin varastetuiksi.

Osastolle oli alunperin hankittu toistakymmentä laitetta. Osa laitteista oli mennyt rikki, mutta lopulta niitä oli jäljellä enää viisi. Suurin osa lasten käyttöön tarkoitetuista laitteista oli varastettu latureineen.

Tuntematon lahjoittaja on nyt antanut sairaille lapsille muutakin kuin vain uusia iPadeja. Hän saa järjestettyä lahjoituksensa avulla pienille potilaille paljon kaivattua viihdykettä ja parempaa mieltä. Toisinaan esimerkiksi pelien pelaaminen saattaa olla se ainoa ikävää oloa suuresti parantava keino. Tuntemattoman lahjoittajan kaltaiset henkilöt ovat syöpäosastolla olevien perheiden enkeleitä.

– Tuo on just semmosta mistä minä pidän. Ja varsinkin tuollaiselle osastolle, jossa suru kulkee koko ajan mukana. Ja lapset haluavat pelaa ja touhuta heti kun vähänkin jaksavat, Staralle kerrotaan sairaalasta.

Meilahden sairaalan lasten syöpäosastolle on perinteisesti lahjoitettu myös kahvitarvikkeita vanhempien vapaaseen käyttöön. Staran saamien tietojen mukaan nykyisin myös kahvit on jouduttu sijoittamaan lukittuihin kaappeihin, koska osa sydämettömistä vierailijoista on varastanut sairaiden lastensa luona oleville vanhemmille tarkoitettuja kahvitarvikkeita.

– Kun siellä tosiaan on öitä milloin ei nukutan niin kahvi on semmoinen mitä tulee keitettyä, ja silloin ei tarvitse miettiä missä mun kolikot on, Meilahdesta kerrotaan.

Ipadien lahjoituksesta kertoi Facebookissa laitteet myynyt Jani Karttunen.

Nyt on pakko kertoa että kyllä maailmassa on olemassa hienoja ihmisiä… Powerilla kun myyjän hommia teen työkseni niin…

Publié par Jani Karttunen sur mardi 4 avril 2017