Koiranlihatori lakkautettiin – koirafarmien eläimet nyt ongelmissa

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Etelä-Korea on ollut pitkään surullisen kuuluisa torista, jolla myydään koiran lihaa ja teurastetaan koiria. Eläinrakkaat ihmiset ovat pitkään protestoineet lihatoria ja koiranlihateollisuutta vastaan, mikä tuotti viimein viime vuoden lopulla tulosta kun koirien teurastaminen ja koiran lihan myyminen kiellettiin.

Etelä-Koreassa uuden kiellon astuttua voimaan koiranlihateurastamot lakkautettiin nopeasti ja koiranlihateollisuudella itsensä elättäneet alkoivat saamaan rahallista tukea keksiäkseen itselleen uuden elannon eri alalta. Suljetut koirafarmit ovat tuoneet eläintenpelastusyhdistyksille uudenlaisen haasteen, koska nyt kaikki farmeilla lihaksi kasvatetut koirat kaipaavat nopeasti pelastusta.

The Dodo -kanava on julkaissut Humane Society International -yhdistykseltä saamaansa videomateriaalia, jossa nähdään miten 55 koiraa on pelastettu. Videolla näkyvät erirotuiset koirat on pelastettu Etelä-Koreassa sijaitsevalta koirafarmilta, joka on toiminnan loputtua suljettu äkillisesti.