Ulostusjakkara tekee vessakäynnistä helpompaa – suoli tyhjäksi oikeaoppisesti

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Vessahätä on suoliston tapa ilmoittaa tarpeesta ja se on olennainen osa terveellistä elämää. Kakkosasiaa ei saisi pidättää koskaan. Myös pökäleen tekotavalla on merkitystä. Nyt avuksi voi ottaa vessan kakkajakkaran.

Tikeswar Naik hakee parhaillaan Kickstarter-kampanjan avulla rahoitusta vessanpöntön eteen pantavalle Turbo Stool -jakkaralle, jonka tarkoituksena on luoda parempi asento isolla asialla istuvalle. Apuaskelman avulla ihminen saa nostettua jalkansa ylemmäs ja siten ulostaminen tapahtuu helpommin ja suolistoystävällisemmin.

Perinteinen vessa-asento ei ole edukas suoliston toiminnan kannalta, koska peräsuoli joutuu tekemään ylimääräisen mutkan. Mikäli kakkosasian tekee jalat ylemmäs nostettuna, on ulosteella suorempi väylä vessanpönttöön. Kampanja on saavuttanut tarvitsemansa rahoituksen monta päivää ennen sen päättymistä.