Yhdysvaltalainen $uicideboy$ Blockfesteille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaupunkifestivaali Blockfest on jälleen julkistanut uuden ulkomaisen kiinnityksen ensi kesän tapahtumaansa. Viisinkertaisen Grammy-voittaja Lil Waynen, Bad and Boujee -hitistään tunnetun Migosin ja grime-tähti Skeptan seuraksi saapuu uuden sukupolven yhdysvaltalainen äänitorvi $uicideboy$.

New Orleansista lähtöisin olevan duon muodostavat räppärit $lick ja Ruby Da Cherry, jotka tunnetaan myös useilla vaihtoehtoisilla aliaksilla. Lil Waynen musiikin parissa varttunut kaksikko on noussut maailmanlaajuiseen suosioon keräämällä kappaleilleen miljoonia toistokertoja SoundCloudissa ja YouTubessa.

$uicideboy$ ei loista hittilistoilla tai voita palkintoja, siitä huolimatta heidän suosionsa on verrattavissa muihin uusiin ison profiilin rap-yhtyeisiin. Uskollista seuraajakuntaa riittää ympäri maailmaa ja kokoonpano nousi korkealle myös Blockfestin artistitoivekyselyssä, johon tapahtuman kävijät vastasivat viime syksynä.

Yhtye ei halua lokeroida itseään minkään musiikkityylin alle, vaikka heidän tuotantonsa painottuukin vahvasti rap-musiikin lainalaisuuksiin. $uicideboy$ tekee mitä haluaa, he voivat yhtä hyvin antaa kappaleelleen 20 sanaa sisältävän tittelin kuin julkaista yli 60 biisiä sisältävän albumin.

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvan $uicideboy$in lisäksi Blockfesteille on kiinnitetty kesän ainoan keikkansa tekevä Kemmuru, maskeihin verhoutuva Likanen Etelä -kaksikko, suomiräpin moniottelija Särre sekä uutta levyä valmisteleva Tommishock x Kalifornia-Keke -duo. Lisäksi nousevat lupaukset Pajafella, NCO ja Versace Henrik kasaavat Blockfesteille yhteisen erikoiskeikan.