Pysäköintisakot tyrmistyttävät Vantaalla – laillinen tapa tukkii tien!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella on viime aikoina käyty kovaa kädenvääntöä niin sanotusta maastopysäköinnistä, kun asuinalueiden ahtailla teillä autot pysäköidään usein osittain tien ulkopuolelle, jotta muut autoilijat mahtuvat kulkemaan tietä.

Laiton tapa pysäköidä Vantaalla.
Laillinen tapa pysäköidä Vantaalla.

Tällaisissa tilanteissa kaupunki on kuitenkin ryhtynyt jakamaan suuria määriä pysäköintisakkoja, vaikka maalaisjärjellä ajateltuna sakotettu tapa on ainoa toimiva vaihtoehto. Parhaillaan samanlainen tilanne on Vantaan Ruskeasannassa, jossa on ryhdytty sakottamaan autoja, jotka on pysäköity ahtaan tien laidalla omakotitalojen edustalla sijaitsevalle reuna-alueelle.

– Pysäköinti kielletty puisto- ja viheralueilla. Maastoliikennelain 4 pyk, pysäköintisakoissa kerrotaan pysäköintivirhemaksun syyksi.

Nyt eräs sakotetuista, Pekka Olava, kertoi Staralle mistä asiassa on kyse. Hän on pysäköinyt jo kymmenen vuoden ajan kuorma-autonsa kadun pientareelle, jotta muut tienkäyttäjät mahtuisivat käyttämään tietä. Alueella on pysäköinti sallittu.

– En tiennyt, että tuo minun hoidettavana ollut hiekka- ja muta-alue asfaltin reunassa on kaupungin viheraluetta. Asuessamme tämä alue on kasvanut reilusti, koska tien asfaltti on niin huonossa kunnossa, että siitä murtuu reunat ihan silmissä, Pekka Olava kommentoi Staralle.

Nyt sakkojen jälkeen Olava ja naapurit ovat päättäneet toimia oikein ja pysäköidä kuorma-autonsa lain sallimalla tavalla. Ongelmana tosin on nyt se, että muut autoilijat eivät enää mahdu käyttämään tietä. Parhaimmillaankin autoilu tiellä on nyt ahdasta pujottelua autojen välistä.