Helsingin poliisilta vakava varoitus: ”Valepoliisit iskevät vanhuksiin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin poliisilaitos varoittaa, että liikkeellä on ollut vanhuksiin iskeviä valepoliiseja. Huijarit ovat olleet puhelimitse yhteydessä ihmisiin ja yrittäneet siten huijata heitä luovuttamaan esimerkiksi pankkikorttien tunnuslukuja. Poliisi korostaa, ettei se koskaan vaadi ihmisiltä pankkikorttien tietoja.

– Korostamme, että poliisi ei missään nimessä ota ihmisiin yhteyttä ja kysy heidän pankkikorttinsa tunnuslukua tai muita tunnuslukuja! Poliisille on tehty viime aikoina useita rikosilmoituksia valepoliiseista, jotka ovat soittaneet vanhemmille ihmisille ja painostaneet näitä antamaan heille heidän pankkikorttinsa, pankkikortin tunnusluvut tai vaihtoehtoisesti nettipankin tunnukset, Helsingin poliisi tiedottaa.

Vaatimusten sävy on viranomaisten mukaan ollut painostava, jolloin jotkut kohteista ovat myöntyneet antamaan vaaditut tiedot. Eräässä tapauksessa poliisina esiintynyt soittaja väitti, että uhrin pankkikortti olisi kopioitu ja että asian selvittämiseksi uhrin tulisi viedä pankkikorttinsa puun juureen kiven alle.

Eilen sattunut tapaus kuulostaa kuin aprillipilalta, mutta on totta. Soittaja oli vaatinut lisäksi uhrilta kortin tunnuslukua ja saanut sen.

– Viimeisin tapaus Helsingissä on kirjattu eiliseltä, sunnuntai-illalta, kun poliisina esiintynyt nainen soitti vuonna 1942 syntyneelle miehelle ja sepitti tarinaa etsintäkuulutetun ihmisen kiinniottamisesta. Tähän poliisi mukamas tarvitsi miehen pankkitunnuksia. Tässä tapauksessa uhri oli kuitenkin alkanut epäröimään, eikä antanut uusimpia pankkitunnuksiaan, poliisi kertoo.